Login to your account

Username
Password
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password
Verify password
Email
Verify email

Macedonia Hunting

Конечно ќе се поедноставува постапката за полагање на ловечкиот испит

Posted by  Published in: Разно

Очигледно дојде и тој момент кога ќе бидат ислушани апелите на ловците од нашата држава, па стигнуваат информации дека се подготвува поедноставување на постапката за полагање на ловечкиот испит. Со сегашниотЗакон за ловството, започнувајќи со членовите 58, 58-а и 58-т, од 2013 година се дефинира процесот на спроведување на ловечкит испит.

Со електронскиот начин на полагање, овој испит во просек го положувале по околу 600 кандидати годишно, но треба да се име во предвид дека засега околу 1300 кандидати се пријавиле и чекаат дури и по 1,5-2 години за да им дојде редот да полагаат. Ваквата ситуација ја наметнува потребата од најитно поедноставување на процедурата за полагање на испит.

Токму најновите предложените изменувања и дополнувања на Законот за ловството имаат за цел подобрена и поедноставена постапка за полагање на ловечкиот испит. Со нив ќе сепоедностави и забрза процедурата за полагање и евентуално добивање на уверение за положен ловечки испит, а истовремено со нив ќе се добиваат основни познавања за постоечката законска регулатива и за основните принципи за заштита и одржливо користење на дивечот. Сепак најважно од се, со нив се очекува да се подобри квалитетот на услугите и задоволството на граѓаните (апликанти за полагање на испитот) од работењето на администрацијата.

Временската рамка за изготвување на предлог законот ќе биде:10/11/2017 – 30/11/2017

 

 

Weather

Cloudy

5°C

Skopje

Cloudy
Humidity: 61%
Wind: SE at 4.83 km/h
Sunday
SP_WEATHER_RAIN_AND_SNOW
-1°C / 5°C
Monday
SP_WEATHER_RAIN_AND_SNOW
-2°C / 5°C
Tuesday
Showers
-2°C / 6°C
Wednesday
Rain
1°C / 10°C

Translator

Visitors Counter

842830
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
268
731
3336
10415
842830

Your IP: 54.82.79.137
Server Time: 2018-11-17 05:18:26
Web Analytics