Login to your account

Username
Password
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password
Verify password
Email
Verify email

Macedonia Hunting

Регионален состанок на ловните федерации во “Јасен“

Posted by  Published in: Од весници и интернет портали

 

Развојот на ловниот туризам е целта на потпишување на Меморандум за соработка меѓу Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и ловните федерации од регионот. Кон крајот на минатата година Договорот го потпишаа министерот Љупчо Димовски и претседателите на ловните федерации, кои присуствуваа на состанокот во месноста Селиште кое се наоѓа во ловиштето “Јасен“.

 

“Охрабрува тоа што сите учесници се подготвени своите искуства да ги пренесат на македонската страна, воедно радува фактот што како еден од водечките концесионери, односно стопанисувачи со дивечот ЈП “Јасен“ се јавува како носител на иницијативата и на сите работи што треба да ги имплементираме во следниот период“ изјави министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски.

Претставникот на Словенија Вриниј, рече дека овие соработките со земјите од регионот се од голема важност за разменат искуства во областа на ловството, за тоа како подобро може да се управува со дивечот.

Во нашата држава има над 250 ловишта. Досега сите оние кои се доделени под концесија работат според договореното, рече министерот Димовски. Претседателите од регионалните ловечки федерации во знак на интензивирање на соработката на министерот му подарија ловечки нож и капа.


Weather

Cannot get Skopje location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Translator

Visitors Counter

911043
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
510
654
2119
12277
911043

Your IP: 18.206.175.155
Server Time: 2019-02-20 14:10:40
Web Analytics